בניה קלה – הרחבה של מבנה קיים
מאמרים
מאמרים
אין פרויקט אחד שהוא זהה לפרויקט שני. במיוחד כאשר אנחנו מדברים על פרויקט שהוא תוספת על גבי בית פרטי קיים בזמן שהדייריו מתגוררים בזמן הבניה בתוכו. הבית שמוצג לפניכם הוא תכנון של בית בדרום בישוב להבים. המשפחה גדלה ובעלי הבית החליטו לתכנן ולבנות הרחבה לבית הקיים. הרחבה של הקומה קיימת ותוספת קומה.
קיימים מספר אתגרים בהרחבת בית קיים או תוספת קומה. הראשון הוא התמודדות תכנונית אדריכלית כיצד התכנון החדש ישתלב עם הבניה הקיימת, מה האילוצים ההנדסיים השונים שקיימים במבנה הקיים וכיצד פותרים אותם. האתגר השני הוא אתגר הנדסי, האם ללכת על שיטת בניה קונבנציונלית או לחלופין לעבור לבניה קלה לטובת חסכון בזמן הבניה וניקיון רב יותר. האתגר האחרון הוא כיצד גורים לדייירים המתגוררים בבית לעבור את תהליך הבניה בקלות רבה יותר.
שיטות הבניה הקלה השונות התקדמו רבות בשנים האחרונות, לצורך העניין כיום כבר לא קיימים הגבלות על סוגי החיפויים שניתן ליישם על חזיתות של מבנים שנבנו בשטית הבניה הקלה. כמובן הדבר תלוי בסוג הקיר בו בוחרים להשתמש איטונג טק, לוחות וילה בורד או דומויהם כגון שיטת מייטק ((Mitek.
בהתייחס לכך שהמבנה נבנה בדרום הארץ, אדריכל בדרום צריך לקחת בחשבון גם את האספקטים האקלימיים של האזור. יש צורך להיות קשוב לרצונות הלקוח ולשלבם עם האילוצים התכנוניים.
גרים בבית פרטי קיים? חולמים להגדיל אותו? צרו קשר!
בתהליך בנייה
תוכננו ונבנו השנה
פרויקטים מוצלחים